31 Ağustos 2009 Pazartesi

Bahsetmek için gec bile kaldık..








Uzun zaman oluyor aslında, herkes bir sekilde takımlarının renkleri ne olursa olsun bu uzun saclı adama saygı duyar hale geldi.. Elano'yu takımlarına cok yakıstıran Fenerbahceliler bir yana bizim de soyle bir iş bitiricimiz olsa Tabata yerine belki bir Deco'yla oynarmıydık acaba diye iç geciren Besiktaslılar da yok degil.. Hatta genclerin su sıralar fazlaca fink attıkları Facebook'da dahi Adriana Lima'yı istemeye giderken Haldun Agabey'ini yanlarına almayı dusunenlerin sayısı grup dahilinde fazlaca arttı.. Peki kısaca nasıl bir özgecmişi var Reijkaard'ın "yakın dostum" dedigi Haldun Ustünel'in??..
Haldun Üstünel, 1967 Istanbul dogumlu bir iş adamı hatta bir yönetici ve Galatasaray Spor Kulübü Futbol Komitesi Başkanı.Var olan karizması ve kalitesi St.Benoit ve Suadiye Lise'li olmanın getirisi..Ardından da Birlesik Devlet'lerin San Francisco Dominican College Uni. 'sine uzanan ve Uluslar Arası İş İdaresi Bölümünde sekillenen hayatı.. 1992 yılından bu yana da Istanbul Tela Sanayi Tic.A.S. yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyormus.. Ote yandan Ingılızce ve Fransızca bilmesi orta ve lise egitimine bakınca yadırganası bir olay degil.. Hatta nasıl iş bitirici bir yönetici oldugunu da Master düzeyinde sahip oldugu "Mind Trick" bilgisine baglamak yanlış olmaz..Tabi ona destek olan eşi ve babalarıyla gurur duyan iki de cocugunu unutmamak lazım sanıyorum..
Ha bu arada nedir bu "Mind Trick" ??
Adından da anlaşıldıgı gibi karsıdaki insanın dusuncelerini bir nevi an itibariyle dagıtmak..Karşı tarafın aklına çelmek, bireyin kendi gucuyle bir nevi yoldan cıkarılması- olarak sanıyorum ki özetlenebilir..
Ve zaten Haldun Ustünel'in de basarısının altında yatan başlıca unsurda bu.. Yani bunu soylemek güç elbette ama Milan Baros, K.Keita, Elano ve hatta Kewell sanırım bu güçten hakkını almış futbolcular..
Gelelim olayın bir diger boyutuna.. Peki ülkemde bir baskası daha cıkar mı?? Bunu görmek için biraz bekleyebiliriz ama önce bir kac dil ögrenmek, basarılı bir kariyer edinmek ve su Trick olaylarına girmek lazım.. Onceleri ulkem genci kız arkadasları üzerinde deneyim edip, sonra da bu olayı daha prof. bir platforma cıkarmaya hevesli olacaktır..Yeterki ellerinde tutsunlar büyüklerim..
Bu cok farklı ve dogru bir uygulama olur elbette çünkü alt yapı tesisleri kurmaktansa Haldun Ustünel'ler yetistirmeye cabalamak daha zahmetsiz olur, hem hiç yoksa ülkemde kalifiye insan sayısında artış olur , olası kötü bir senaryoda dahi..
Bir diger cercevede işin mizah kısmı da oldukca haraketli, Galatasaray'a imza atan bir Aziz Yıldırım yada sarı kırmızılı formayı giyen bir Cristiano Ronaldo düşünmek bile karikatüristlere ilham kaynagı olacaktır sanırım.. Hatta belki Fatih Terim de bir rica ederse Haldun Ustünel'e, baska Mesut Özil'leri de kacırmamıs oluruz..

Tesekkurler....

Mehmet Emre Gönen

30 Ağustos 2009 Pazar

Günün Bir Diger Fotosu


Kızların gizli cekmecelerindeki ikili.. tabi o kızlar şimdi cok buyumuslerdir:)








Oliver Baba belin agrımasın...






Mexicana'lar zafer istiyorlar ama artık kadroları bır hayli gencleşti bıraz beklemek zorunda kalmasınlar??

günün fotografı...


Dunyanın en yakısıklı takımını dunyanın en curetkar kızları ızledıkce, taraftarlar da trıbundekı yerlerını bu sekılde alacaklar sanırım..

Debry della Madonnina'yı gören var mı??



Dunyanın sayılı derbılerınden bırısı 4-0 la sonuclanalı cok olmadı ancak ben ulkemde macı ızleyecek bir kanal bulamadım.. bir sonrakinde en azından Ntv'deki abilerimiz el atar umarım..El Jazeera dahi yayınlarken bızım paramız mı yoktu alamadık mı macı abi?? Hem de üstelik Milan'ı bir daha bu kadar rezil halde Inter karsısında gorebılecek mıyım merak edıorum, hoş bunu da goremedık..

10+ Bira= 3-0


10 numarayı giydi çıktı sahaya show'unu yaptı onu gönderenlere selamını çaktı attığı 2 golle...
Maçtan önce yönetimin dağıttığı biraları içen çakır keyf taraftarları iyice keyifin tatlı kucağına bıraktı ...
Bir takım düşünün ki solda Ribery sağda Robben var ortada Mario Gomez bile olsa gol problemi çekmez arkadaş . Çekmedi zaten bir kerede o havalandırı verdi ağları. 1,2 etti mi 3 .
Wolfsburg maçının özeti de budur bence ...
10 + bira 'yın sultanı BAYERN!!!

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Üzerine olmayan..

Real 'in sezon açılışı tribünler tıklım tıklım alkış kıyamet.Herkes orda en başta Perez .Eser sahibi kaçırır mı bu şenliği kaçırmayacak tabi her dakikasına para verdi maçın hakkı izleyecek tabi. Rüzgarın oğluda bir koşu gelmiş Madrid'e açılışı yapamaya .Böyle bir takım kurupta açılış yapmamak olmazdı .

260 milyon euro!!! Evet bu gece o 260 milyon euro sahadaydı .Ama herkesin gözü 260 'ın 94 kısmında idi... 94 maça solda başladı ilk golünüde attı. Bilmiyorum belki bana öyle geldi ama 94 biraz sıradan geldi bana. Öncelikle sahadaki statüsü değişmiş . United'da kral iken burda sıradan , orda bir efsaneyi sırtına taşırken onu temsil ederken burda 9 numarayı giymesi, ona çok yakışan beyaz kramponunu duvara asıp onun beyazlığını üste taşıması,bir de La liga'nın yayıncı kuruluşunun maç yayınlama açısı, onu ve ayaklarını daha az göstermesi bunlardır belki onu bana sıradan gösteren ama bilmiyorum...

Yok ya ne kadar bahane arasak da durum o merkezde o değil... Benim çok sevdiğim bir laf vardır ...

' Üzerine yakışmayan formayı giymeyeceksin arkadaş'...

Terim'in gözdeleri // Sorma napalım abim..




Belcika,Fifa,TFF derken bir de baktık ki FM'nin Belcika milli takımı stoperi hemencecik Türk Milli oluvermiş..Belki güzel de olmustur kim bilir.. Hayırlısı Türkiyem..
Hep bir Ediz'ler,Bekir'ler ararken gözüm İbrahim Kas'a takıldı listedeki ardından da aklıma Toraman da geldi..Iyıdır yada kötü tartışılır elbette ama Ibrahim Kas'ın yeterince fit olduguna dair inancım nedense güçlü degil..
Hatta Ibrahim Toraman'ı gecenlerde yine Atasehir'de gördüm, "Milli forma yok yine Ibo Agabey" dedim ayaküstü.. Once dovecek gibi baktı sonra da "Sorma napalım abim" dedi, derin bir nefes aldı ve gitti.. Gokhan Zan'ı ve adası Kas'ı listede bellı kı o da gormus , cok dertliydi.. Fatih Terim, Toraman'ı sigaraya da başlatır böyle giderse demedi demeyin...

Kaleye hep bekledigim üçlü oturmus artık aksilik olmazsa trio belli..

Hamit'siz Emre'siz oynamaya olmazlanan orta sahamız ve hayret Emre sakat degil!! simdi de Ceyhun ve M.Sarp'ı konuk edecek belli ki.. Ceyhun guzel sut cekıyormus anladık ama Fatıh Hocam sanırım sadece 3 buyuklerin maclarını seyredıyor olacak ki futboluna bu kadar kısa surede,bu kadar katkı yapacagına inanmadıgım M.Sarp'ı yenı aldı.. Ayhan kontenjanından Sarp.. Hosgeldin aramıza Mustafa ' Rijkaard ' Sarp..

Ha ayrıca forvetimiz de Sercan dısında 2008 yaz trend'inden tabiki..

Oynayan oyuncuları aldıgını sandıgımız Terim, yine Rus ligi ülkemizde yayınlanmadıgı ıcın olsa gerek Tekke'yı izleyememiş..
Soyunma odasında gecen Arda Turan hamurlu, Oguz Cetin malzemeli, Fatih Terim süslü muhabbet dogru bile olsa, herkes ikinci bir şansı hak etmez mi Fatih Hocam?? Sızın cumlenizle "Herkes hata yapardı ve hata insana mahsusdu hani..??

Herseye ragmen tercihlerini sınadıgımız Fatih Terim'in bu ulkenin gelmıs gecmıs en basarılı Manager'ı oldugunu dusununce bize susmak düşüyor sanırım ve yine sanıyorum ki hala futbol adına bilmedigimiz seyler var ülke olarak yoksa acıklaması yok bunların..

Tesekkurler...

28 Ağustos 2009 Cuma

günün fotografı...


roy keane:)

Anlaşılmaz işler bunlar...


8 milyon euro breh breh breh .Zamanında Fenerbahçe Baliç'e beşiktaş gene Gaziantep' e bu paraları Ayhan için verirken yer yerinden oynamıştı.Şimdi normal geliyor bu paralar bize .Topuz , Köybaşı , Keita vb transferlerdeki rakamlardan sonra.
Haldun'un transferde yaptığı işlere bakınca Beşiktaş'ın bu transferi biraz garip geliyor bana.
Haldun Elano yu Beşiktaş'ın elinden hemde sittin yıl taksitle alırken sayın Demirören herhalde evinde ayna karşısında ' duruş' çalışıyordu ... 2 transferinde bedeli 8 milyon euro bir tarafta Tabata bir tarafta Elano ... Yaklaşım farkı , bakış açısı vb sebepler sıralayabiliriz bu transferinin oluş hikayeleri arasındaki farklara.
Birde şu mesele var Mustafa hocaya göre beşiktaşın acil bir 10,5 numaraya ihtiyacı vardı ve bunun için bir yabancı kontejanının boşaltılması gerkiyordu. Boşaltıldı ve Delgado gitti .Yerine 8 milyon euroluk Japon asıllı brezilyalı Tabata geldi ...
Bakalım Antep'in 10 numarası Beşiktaşın 10,5 numarası olabilecek mı?
Gaziantepspor kulübünüde sadece beşiktaştan 1 yılda kazandığı 15 milyon euro sebebiyle tebrik ediyorum...

Tuncay Şanlı Stoke City'de

Boro düştü Tuncay başladı ben oynamam 2.ligde diye . Gemi batmış fareler gitmiş herkes kendi derdinde kaptan bile terk etmiş (Downing) . Derken Tuncayda ayrıldı takımdan ama nereye . Bu sorunun cevabını uzun süre aradık .Bugün kesin bir bilgi geldi ingiltereden .TUNCAY ŞANLI STOKE CİTY ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Anlaşılan Tuncay 'a gene bu sene rahat uyku yok.Ha düştük ha düşecez...
Seneye bir başka Tuncay Şanlı Transferinde görüşmek üzere...

10 bira ' yın sultanı...

Avrupa liglerinde maçlar oynanmaya başlıyor . ingiltere , fransa, almanya'dan sonra bu hafta sonu ispanya perdelerini açacak ihtişamlı görüntüsüyle ... İyi ki varlar hepsini çok seviyoruz...
Bugün Bavyera ekibi yönetiminden yapılan açıklama oldukça entresan . Açıklamada : Son 43 senenin en kötü sezon başlangıcını yaşayan Bayern Münih, Wolfsburg maçından önce taraftarlarına bira dağıtarak özür dileyeceğini açıkladı.
Wolfsburg maçı öncesi Robbeni almışsın Ribery takımda kalmış biranın yanında bunlardan daha güzel bir meze olamazdı herhalde...

Robben+ Ribery + bira = gönül böyle alınır işte...

günün fotografı...


26 Ağustos 2009 Çarşamba

günün fotografı...

Asıl adı Osvaldo Darío Nartallo!!!


-2 Yıl sonra İtalyadayım ...Nartallo ne adamsın hala gülüyorum !!! iyi ki varsın...

Chygrynskiy 'e Sergen Yalçın tarzı yorum...


' Gökhan Güleç yetenekli oyuncu , Bobo 'nunda ismi güzel':)
SERGEN YALÇIN
Tamam bişi demiyorum ' Chygrynskiy iyi oyuncu yetenekli oyuncu ama ismi çok zor be abi'
Tanrı La liga maçlarını anlatacak spikerlerin yardımcısı olsun diyorum . O çünkü artık bir BARCELONA'lı...

25 Ağustos 2009 Salı

doğduğu yerde batacak...


Bu ülke bu tarz hikayelere çok tanık oldu o yüzden tanıdık geliyor yadırgamıyor artık insanlar. Gerçektende örnekleri o kadar çok ki sadece futbol camiası içinde değil sanat camiası vb dallardada durum böyle .'Bir zamanlar fırtınalar esirtirenler şimdi yavaş yavaş dingin bir limana demirleme hazırlıgındalar.
Bu hazırlığın içinde olan isimlerden biride Zafer Biryol . İzmir 'in efsane takımı olan Göz-göz 'de süper ligde ismini duyurmaya başlamıştı gerek attığı gollerle gerekse ailesi için yaptıklarıyla.İsmini duyanlar çoğalınca talipleride artmıştı Zafer'in . Futbolculuk da genç kızlık müessesi gibi bişi ' 1000 kişi ister 1 kişi alır' olayının sonucunda Zafer Biryol Mevlana diyarı konya'da buldu kendini. Konya'dada herşey yolunda gitti hani 1 sezona 25 gol sığdırdı zafer ve gol kralı olup tacı kafasına takmıştı ki anadolu 'da oynayan her başarılı olan futbolcunun başına gelen makus tarih onunda başına gelecekti .İSTANBUL SEVDASI. Taşı toprağı altındı bu şehrin herkese yer vardı . Bir de onun artık tuğla gibide bir ünvanı vardı ' Türkiye süper ligi gol kralı' breh breh breh. Ünvanı ve kendi geldiler Fenerbahçe 'ye .
Sakatlıklar , kadro yoğunluğu derken o derken bu derken Sayın Biryol sezon sonunda bir baktı satış listesinde derken Bursaspor kariyeri ve onu izleyen Ç.Rize kariyeri derken sezonlar geçiyor ama Biryol'un işleri yoluna girmiyordu.Son imzam olsun diyerek tüm ünlü futbolcunun yaptığı gibi başladığı yerde bitirmek sevdası onun da başını döndürmüş olacak ki soluğu Mersin İdman yurdu kulübünde aldı.Huzurluydu eski kral işleride yolunda gidiyordu en iyi yaptığı şeyi yapıyordu nasıl huzurlu olmasın.Bir sezonda 16 gol atarak gene dikkatleri üzerine çekti . Ve onu isteyen kulüpler arasından süper lige adım attığı şehir olan izmir'in köklü kulübü ALTAY 'ı tercih etti.
Amaç süper lig ,golcü zafer biryol şehir de izmir ise doğru tercih gibi duruyor.
Zafer Biryol 33 yaşında bir milli oyuncu
Göç eden bir balık gibi doğdugu yerde bitirecek yaşantısını( futbol yaşantısını)
YOLUN AÇIK OLSUN BİRYOL...

Elano atar da...



Cok seferdir Elano'nun bu hafta attıgı gole benzer bir gol atan olmadı sanıyorum Turkiye Liginde dedi bir spor yazarımız.. Gercekten de olmadı sanırım ama olduysa da kesinlikle bir Turk oyuncunun atmadıgına bahse varım..
Roberto Carlos, Deniz Barıs'a sut cekmeyı ogretıyormus.. Umutlandım acaba Elano' da Sabri'ya ogretır mı dıye.. Mehmet Demirkol'dan dınledım, under bılmem kac takımındaysa artık Sabri adamın agzının içine pas atarmıs eskiden.. Iyı de Sabri o kadar eskimedi ki...Sımarmak mı? Yoksa hic tamamını ogrenemedık kı, rahatken yapıorum baskı olunca olmuyor agabey mi??
Savunucak hic bir sey yok... Elano'nun golune sasırmak en dogal hakkımız, takdir etmek de elbet ama ne olur artık birisi Turk futbolcusuna da sut cekmeyı ogreten sistem geliştirsin -alt yapı demıyorum, antremanda fazladan kalmak belki- de sasırmayalım 12o km hızla fileleri bulan bu tarz goller atılınca...

Tesekkurler...

Carlos&Ronaldo




Bızımkıler gecen gun tel.da konusmuslar da Aziz Yıldırım'ın kulagını cınlatmıslar.. Luiz Nazario olum Aziz baskan benim parayı vermıyor sana da yemek borcum vardı taa Madrid'den kalan dediginde Roberto, Luiz de dert etme bak bana cok verıyolar burda sen de gel, seni buraya aldırtırım ben kanka demiş:) Bu olay basına sızınca Aziz Baskan da hemen Carlos'a para cıkarmıs, hade afıyet olsun misali..

Saka kısmı bir yana, Roberto Carlos'un meselesi paradan cok vefa duydugusunun göstergesi olsa gerek. Adam futbolu bırakmadan önce ülkesine dönmek isteyemez mi? Hem belki de su bir kac gun içerisinde Tuncay FB formasını tekrar giyerse bir sene daha oynamamış olur Roberto Carlos Da Silva.. Izlemekten buyuk keyif aldık tamam ama sanki atması gereken frikikler var hala yada yapmadıgı eksik kalan bişeyler... Boyle isimler kolay gelmiyor, bızım kadar futbolcular da farkındaysa bu durumun Carlos agabeyının yerıne de kossunlar Alex için koşacaklarına..
Ha buarada Ronaldo da arada Fenerbahce antremanını izlemeye gelsin nasılsa Alex'in evlatları hemsehrisi onun da...
Tesekkurler...

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Kafana silah mı dayayalım...


Sky Sport Italia'ya konuşan Cassano, "Milli takıma seçilmek için elimden gelen çabayı göstereceğim. Ama kararı verecek olan kişi Lippi'dir. Sonuçta Lippi'nin kafasına silah dayayıp, zorla beni takıma almasını isteyemem ki" dedi.

Sana gelen bana gelsin...


Mustafa Denizli'den bahsediyorum. Beşiktaşın şampiyon hocası olan, 3büyük kulüplede şampiyonluk görmüş bir isim olan isimden.
Beşiktaş'ın geçen seneki şampiyonluğunda Sayın Denizli'nin payı hoca olarak tabi ki çok büyük onu tartışmak bile abest olur.Konuşulcak ve tartışılcak olan onun işini yaparken kullandığı kendine has yöntemleridir.
Aachen performansını hepimiz biliyoruz rezilken vezir yaptığını , Fenerbahçe'nin ilk yerli şampiyon hocası olduğunu,Galatasaray'ın başındaki zaferlerini, iran performansıyla falan tabir-i caiz ise geçmiş tuğla gibi olan bir hocadır MUSTAFA DENİZLİ.
Geçen sene Ertuğul Sağlam'ın ani ayrılışı sonucu Çeşme'deki yazlığında bulunan koltuğundan yoğun istek üzerine BJK 'deki patron koltuğuna geçti.Geldiği ilk günden 2 kupa şampiyonu olduğu ana kadarda bir inanmışlık dersi verdi tüm türkiye'ye.
Ama ortam onu yapmasını gerektiriyordu geçen sezon kulüplerimizin performansı itibariyle her kulüp kendi yükünü kaldırabilecek bir omuz arıyordu.Ve türkiye ligindede bu yükü kaldırabilecek tek hocada sayın Denizli idi . Zatende onun başında bulunduğu takım olan Beşiktaş mutlu sona ulaştı.
Geçen sezon durumlar farklıydı.Fenerbahçe yerlerde , Galatasaray'ın Fenerbahçe'den fazla yanı yok , Sivas gene iyi ama kapasite meselesi , Beşiktaş ilk yarıyı bu takımlarında gerisinde kapatmıştı durum o merkezde idi.Ama Beşiktaş'ın bu takımlardan farkı vakit geç olmadan yolu bilen birine danışmasıdır.Mustafa hoca'nın gelmesiyle kötü oynayan takım toparlanma evresine girdi ama o kadarda ahım şahım top da oynamıyordu. Rakipleri zaten kötü gittiği için de onların içinde iyi duruyordu , hoş duruyordu. Hocası medya'nın her türlü saldırısını kendi üzerinde toplayıp zekice hamlelerle geri gönderiyordu.Medya ve taraftarın aklı takımın kötü performansı ile değilde Mustafa hoca'nın söylemleriyle doluydu .Böyle bir ortamdada kendini bulan bir Beşiktaşın şampiyon olmasından doğalda bişi olamaz.
Bugün ki söylemleri gösteriyor ki MustafaDenizli geçen sene kendini başarıya götüren 'Sana gelen bana gelsin' yöntemini bu senede kullanmaya niyetli .Bu günkü söyleminde kendisini eleştirenlere sert tepki gösterirken "Kargalar bana kılavuzluk edemez" gibi yeni bir ifade kullandı.
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, " Beni eleştirenlerin futbol bilgisi kadar, benim unutmuşluğum var. Bana kılavuzluk yapmaya kalkmasınlar. Çünkü kargalar bana kılavuzluk etmeye kalkarsa, burnumuz kötü yerlere gidebilir. Kimse unutmasın ki, bu takım geçen sezonun çifte kupalı şampiyonudur. İlk üç haftada kaybettiğimiz puanlar bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Bu sıkıntılı dönemi en kısa sürede atlatacağız"dedi.Denizli, "Galatasaray ilk üç hafta sonunda şampiyon olmuş gibi gösteriliyor, buna ne diyorsunuz ? sorusuna " Bizim için (küme düşer) diyenlerin, Galatasaray'ı şampiyon yapması normal. Galatasaray'ın oynadığı futbolun güzel olduğunu ben de görüyorum. Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Avrupa'da gösterdikleri başarı beni de mutlu ediyor '' karşılığını verdi.
Beşiktaş'ın performansı ve diğer takımların durumu itibariyle Mustafa hoca daha ne kadar bu açıklamalara devam eder merak ediyorum. Nitekim bu sene 3 BÜYÜK istanbullu kardeşten Galatasaray ve Fenerbahçe lige iyi performansa ve kayıpsız başlamasını 3. kardeşin üzerinde nasıl bir etkisi olur onu bekleyip göreceğiz...

Aklım takıldı su formalara...



Hani tamam anladık biz bazı seylerın cok arkasından gelıyoruz da, neden modelımız Bundeslıga..
Madem alıyoruz ornegi, baska lig mi kalmadı?? Yanılıyor olamam cunku Super ligimdeki formalar en yakın ispatı.

Şimdi olan var olmayan var.. Herkes Ulker alamamıs belli.. Hatta Istanbul'umun Siyah-Beyaz takımı da bu mevzuya dahil:) E sımdı marka yenesi bır urunu temsıl edıyor dıye sırf, bele yakın yere basılmamıs onu da anladık var sayalım ama olmayanın canı cekmez mı?? Anadolu'dakı halkımın canı cekmez mı Ulker?? Onların boyunları, sırtları neden bos kalsın?? Bari takımlarının isimleri yazsaydı Bundesliga misali.. Hayır örnegi de tam alamamısız ona da ayrıca yanalım mı?

Ayrıca biz simdi isimler gozukmedıgı ıcın yayıncı kurulusa fazladan soversek, bunun gunahını kıme yazacaklar? Nasılsa kufuru eden bızız dıye zatalimize mi? Yayıncı kurulusa mı? Yoksa elbet onların izninde olmustur diye devletin kurumlarından biri olan TFF'ye mı??

Hayır zaten benım ulkemde tam pozısyon geregı Tv'nın alt kısmına bakarken bolca tüp vs. reklamı koymayı seven Tv'dekı amcalarım "Sana da o parayı verseler, sen gözlerini bile kapatırsın" dercesine seyir zevkimizi elimizden alıyorlarken,- ha bir de tabi annemin de soldan ortalanan topta hep bir meyve getirmesi söz konusudur- biz nasıl 22 adamı takip edebilecegiz??

Mac paketi olmayan evlerde hep bir TRT beklenirken, uyuz olunan 45 dakika yetmiyormus gibi şimdi de özetlerde 4-5 saniyede sut ceken abinin ismini okumaya calışmak da yeterli olmayacak anlaşılan, şimdi artık gözler bellerde mi? Ayıp olmasın, lütfen..

Tamam reklamsız, parasız, sponsorsuz biz büyük topcu zor görürüz, ama izlemezsek de siz kendi basınıza oynatırsınız..

Unutulan sey sanırım su ifade de gizli futbol adına..

Seyirci > Geri kalan herşey...


Mehmet Emre Gönen

23 Ağustos 2009 Pazar

free k..k
















Usain Bolt Real madrid'e doğru


usain ve CR
Daha önce Manchester United'in antremanını izleyen ve futbolcularla hoş zaman geçiren pistlerin hızlısına Real Madrid kulüp başkanı Perez'dende davet var
Real'in La Liga oynayacağı ilk maça davet alan Usain'nin maçı Başkan Perez2le beraber seyredeceği açıkladı...

Lejyonerlik müessesi...


Son bir kaç senedir yurt dışında bizi temsil eden hafta sonlarında bizi ekran başına çeken türk oyuncu sayısı geçmiş yıllara göre oldukça fazlalaşmıştı. Bu mevzudan şikayetçi olanımızda yoktu hani .Bilakis koltuklarımız kabarıyor onlarla sevinip onlarla üzülüyorduk.Onların formasını terlettiği takımların birer taraftarı oluyorduk kimi zaman .
Ama bu geçen sezon ne olduysa Avrupada top koşturan birçok futbolcumuzın ve kulüpleri üzerinde sanki kara bulutlar dolaşıyordu.
Her şey Nihat'ın Avrupa Şampiyonasında kullandığı serbest vuruşla başladı.Başına gelen sakatlık sonucunda ve iyileşme sürecinde göstermiş olduğu düşük performans sonucu gayet iyi bir şekilde devam ettirdiği avrupa kariyerine son vermek zorunda kaldı .Ve yuvasına yani Beşiktaş'a geri döndü ...
Yine başka bir örnek sezon başında büyük bir kavga ile Fenerbahçe'den ayrılan Aurelio . Başlarda gayet iyi devam eden Betis kariyeri sakatlıklar ve Betis'in küme düşmesi sonucu onun açısından kötü bitti.Son günlerde yaşanan gelişmeler sonucu Fenerbahçe ile arasındaki bonservis sorunuda lehinde bozulan Aurelio 'da 2.vatanı olan Türkiye de futbol oynamak için uğraş veriyor.
Betis ile birlikte La Ligadan düşen bir başka takım olan Recreativo Huelva 'dada Ersen Martin forma giymekteydi .İçinde bol yedek kulübesi olan bir avrupa deneyimi sonrasında önce Gaziantepspor ile anlaşan Ersen sonra Sivasspor'a imza atarak Türkiye'ye dönüş yaptı.
En son gelişmede sezon başında Beşiktaştan bonservis bedelsiz olarak Getafe 'ye giden İbrahim Kaş'ın geri dönmesiyle oldu.
Bir dedikoduda geçen sezon ingiltere liginde küme düşen Middlesbrough 'un teknik direktörünün son günlerde milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın geleceği hakkındaki açıklamalarıyla ortaya çıktı.Açıklama Tuncay bu sezon Middlesbrough forması giyemeyecek ve kariyerini başka bir kulüpte devam ettirecekti.
Türk medyası ve yabancı basına göre de Tuncay ya Nihat ,İbrahim ve Ersen gibi ülkesine geri dönecek yada futbol yaşantısına yurt dışında devam ettirecekti.Son günlerde Fenerbahçe 'nin bu oyuncuyu tekrardan kadrosuna katacağı iddaaları atılıyor.
Zaten avrupa liglerinde oyuncularımızın yabancı statüsünde oynamasından dolayı çok az sayıda lejyonerimiz bizi temsil imkanı bulmaktayken.Bu oyuncuların gerek maddi gerek ise kulüp pozisyonları yada vb sebepler ile gerisin geriye dönmesi konusudur asıl problem.
Son yıllarda oyunculara verilen gerek transfer ücretleri olsun gerekse vergisi çok cüzi olan maaş miktarları ile ülkemiz yabancı futbolcular için cazibe merkezi halini almışken.Yurt dışında futbol oynayan futbolcularımızın geri dönmesindeki sebeblerinden biride bu pastadan paylarını alma istekleri olabilir.Olabilir diyorum bu konuda net bir bilgim olmadan topçularımızı böyle bir şeyle itham etmek istemiyorum.
Benim dileğim onların oralarda bizi gururla temsil etmeleri ve ligimizde oynayan birçok yetenekli isme örnek teşkil etmeleri yönünde.nacizhane!!!

geçmiş...

Ole gunnar ' a büyük saygı...
Viva Zico...


Lego Valderrama...:)


Almanlar sevinç yumağı.



Baggio 'nun tövbe anı:...



Santiago Bernabeu için iftar vakti


Ramazan geldi hoş geldi.Her sene olduğu gibi bu sene de aynı spekülasyonlar duyulmaya başlandı. Konusu ise belli.Futbol ve oruç. Oruç tutmak futbolcuları nasıl etkiler? Olumlu mu ,olumsuz mu? Sorularına her sene olduğu bu sene de cevap arıyoruz.
Bu sene oruç zamanı hem liglerin başlamasına denk gelmesi hemde hava sıcaklığı açısından geçen senelere nazaran daha zor bir periyoda denk gelmekte.
Hava sıcaklıklarının yüksek sıcaklıklarda seyrettiği ülkemizde liglerin başlamasının insan sağlığı açısından olumsuz etkileri olduğu tartışılırken futbolculuk gibi yorucu bir meslekte hemde bu ortam şartlarında oruç tutmak gerçekten tehlikeli ve zor olsa gerek...
Bizim ülkemizde bu gibi belli balı konular tartışılırken sezon başında transferde yüz milyonlarca dolar harcayan Real Madrid' dede bu günlerde gündem müslüman oyuncuların oruç tutma mevzusu.AS gazetesinin haberine göre,Lass Diarra .Mahamodou Diarra ve Karim Benzema oruç tutmaya başlamışlar.Kulüp doktorları, oyuncular için özel bir program ayarlarken, futbolcuların sıcak İspanya yazında sıvı ihtiyaçlarını tam anlamıyla giderememelerinden endişeleniliyor.
Bununla birlikte Ramazan ayı içinde 3 lig maçına çıkacak Madrid ekibinin bu olaydan nasıl etkileneceğide bir başka merak konusu.
Bu arada unutmadan Real'in müslüman oyuncuları bu kararı alırken ezeli rakibi Barcelona'nın müslüman oyuncuları profesyonellik adına oruç tutmayı ertelediklerini belirttiler.Bu oyuncular
Eric Abidal,Keita ve Toure gibi kilit oyuncular...
Ramazan ayının futbol üzerindeki etkisini bekleyip göreceğiz her sene olduğu gibi.

20 Ağustos 2009 Perşembe

efsane nin eskisi yenisi olmaz...

Efsanenin tanımı...
Roma efendisi...

Batigol icazet alıyor Reisten...


Romario!!!



Gary ve Owen bir dönem takım arkadaşıydılar.



Piet Keizer ve Johan Cruijff . daha ne denir ki.





Gol sevinçlerini özledik...






Mert AYDIN'A göre o bir sanatçı...:) bizcede Paul Gascoigne







Obir Juventus Efsanesi... DEL PİERO








stan collymore...









Maldini krallığı...dede ve torun










Andreas möller ve Oliver Kahn...








Bergkamp!!!

19 Ağustos 2009 Çarşamba

Laportanın hayalindeki Camp Nou


Barcelona Kulübü, Nou Camp Stadı’nın yerine deniz üzerinde 150 bin kişilik bir stat projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. İspanya Ligi şampiyonu Barcelona, Nou Camp’ın yerine deniz üzerine müthiş bir stat inşa etmeyi planlıyor. Geçen sezon lig ve Şampiyonlar Ligi’ni müzesine götüren Katalan kulübüne mimar Emili Vidal tarafından sunulan projede 150 bin kişilik bir stadın yapılması planlanıyor. Ulaşımın sağlanması için 20 metre yüksekliğinde yapılacak bir köprünün yanı sıra, otopark, helikopter pistinin de bulunacağı yeni stadın 1 milyar Euro’ya mal olacağı belirtiliyor. Barcelona’nın şu anda kullandığı Nou Camp Stadı ve yanında bulunan antrenman ve altyapı tesislerinin arazisinin değeri ise 700 milyon Euro olarak gösteriliyor.

18 Ağustos 2009 Salı

Sotiris Kyrgiakos Liverpool' a doğru!!!


Ne derece doğru ne derece yanlış o tartışılır ama Kyrgiakos 'un Liverpool aradığı defans oyuncusu olmadığı çok açık. Eğer Liverpool bu sene şampiyonluk için uğraş verecek ise defans hattına mutlak takviye yapması gerekmekte.
Bu görev için ismi geçen isimlerden olan yunan savunma oyuncusu olan Kyrgiakos gerek Benitezin oyun sistemini gerekse İngiltere ligini kaldıracak kapasitede bir defans oyuncusu değil .
Benitez hocanın bu oyuncu ile takdiri ne yönde o bilinmez ancak elindeki oyuncular Skrtel ve Agger iken bu oyuncuların varlığındabile acil çok iyi bir stoper ihtiyacı olan liverpool için bu transfer boşa vakit ve sterlin kaybından başka bir şey olmaz.