19 Ekim 2009 Pazartesi

Kesin bu işte bir cacık var..



Akıl alır gibi degil artık Uefa'dan sonra Fifa'ya da güvenimiz kalmadı..Hak edenlerın haklarını alamadıgı bir dunyada yasadıgımız yadsınamaz bir gercek iken uzerine bir de sıcrama yapmaya calısan onca ülkenin yada eski günlerini aramaya calışan takımların hep bir lobi yas tahtasına bastırıldıkları kura cekımlerı ve göz göre göre kandırdıkları bizler..

Sampıyonlar Ligi kuraları dahil kuralarda hep bır şike var oldugunu düsünen tek insan ben degilimdir herhalde.. Reklam gelırlerınden tutunda sıyası ve polıtık durumları ,hatta söyledigimiz gibi lobilerin rolü.. Akıl alır gibi degil gercektende..

Cok degıl kuradan bir yarım saat önce sorsaydınız hangi takımlar eşleşsin diye sanırım on insandan dokuzu da bu esleşmelerı yapardı..

Portekiz-Bosna-Hersek macı... Portekiz olmazsa olmaz ya bu jenerasyonla.. CR izlemezsek olmaz ya.. o sebeble bu kurada kımın kayrıldıgına dair yorum yapmanın tasası bize düştü yine.. Soruyu soyle sorarsam daha ıyı analiz ederiz heralde;
Bosna-Hersek yerine bir Hırvatistan olsaydı bu takım yerine torbada , sizce yine Portekiz'le mi eşleşirdi?? Ben zannetmiyorum..

Irlanda-Fransa.. Sizce hangisi alır?? Supriz peşindeki Irlanda bence favori ama 1-0-2 üçte şans oynayın nasılsa kazanırsınız diye girmek geldi lafa içimden..Saka bir yana yine aynı sekilde supriz olası durmuyor cunku nasıl olsa bir Karakterli hakemle Fransa bu kupaya da gider cünkü kurada amac buydu..

Yunanistan-Ukrayna mı?? Bu daha da komik..Birisi 2004'ü digeri de 2006'yı zehir eden takımlardan.. Ama sevgili Yunan Lobi'sini takdir etmek lazım..En olası eşleşme buydu..Isteyen Slovenler gelse işleri zordu..Yada bir eski günler özlemi ceken Irlanda Cunhuriyeti..Ukrayna yine de en dişlerine göre takım görüntüsünde..Ne diyelim Stelio'lar lokum gibi bir maca daha cıkacaklar..Oynarlarsa bu Dünya Kupasında da varlar ve siz de yerseniz elbet..

Gelelim kalan son eşleşmeye.. Rusya eger Slovenya ile eslestiyse bunun altında zaten basarılı olan Rusya takımının olası bir terslige karşı korunması algısı yatıyor diyebiliriz..Cunku Slovenler Euro2000'den beri ilk defa bir turnuvada boy gösterme şansını yakaladılar.. Ve umarım herseye inat Slovenler yakaladıkları bu sanslarını kayberderken bile kök söktürürler Ruslara..Cunku ben kovalayan ıssıran ve isteyen bir takım izlemek gayesindeyim acıkcası..Peki neden Slovenler?? E bir Fransa,Yunanistan yada Irlanda da cok iddaalı olurdu..

Peki Turkiye gelseydi Play-Off'lara ne olacaktı?? Tahminen Irlanda ile eslesektik ve Ukranyna Portekiz ile.. Hal böyle olunca da Yunanlar Fransızlar'la.. Ah bir de Isviçre olsaydı Uefa ve Fifa'nın birlikte organize ettigi bu senlige davetliydiniz..

Ama ne acı ki, taraftar sayısı ve akabinde reklam gelirleri,spor turizmi yapan turistlerin dövizleri vs. dusunulerek sanırım zaten elmas zengini olan Guney Afrika'ya fazladan gelir kapısı acılmak istenmiş yine..

Platini&Blatter Company tüm içtenligi ve aklanmıslığıyla sunar...
Yerseniz..

Ve son söz; Keske küçük takımları kayırsalar.. Hic yoksa zaten iyice cıgrından cıkan Fransa98 , Ingiltere96 yada Euro2000'e olan özlemizi bir nebzede olsa gideririz bu takımların hırslarıyla.. Eskiyi cagrıstırırlar bize belki, şimdinin ruhsuz yıldızlarına zorakiyetimiz yerine...

Tesekkürler..

Mehmet Emre Gönen

Hiç yorum yok: