19 Ocak 2010 Salı

Johan loves Lucas...




Sene 2006 ve Austuralia Milli takımının o donemki teknik heyetinden bir isim Johan Neeskens..

Lucas Neill'in futbol mantalitesini cok begenen ve aynı dönem Barcelona'da kadim dostu Frank Rijkaard'ın yardımcılıgını üstlenen Johan, Dünya Kupasının hemen ardından Barca transfer listesine sıkıstırdıgı Neill'i teknik heyetin aklına sokmustu..

Transfer tam gerceklesecekken, Lucas Neill'in sansına, o donemde küme düşürülen Juventus'un bosa cıkan oyuncuları Lilian Thuram ve Gianluca Zambrotta bir anda Barcelona'ya imza atınmıs ve Lucas da Ispanya'da yasama sansını yakalayamamıs Blackburn Rovers'ta kalmıstı..


Aradan gecen bir kac seneyi saymazsak, eski askına Neeskens Istanbul'da sarıldı..

Lucas Neill'den bashedecek olursak eger sanırım sunları soylemek yanlıs olmaz..
Lucas,1978 Sydney dogumlu..

Dünya futbolunda cok resmi ve ciddi bir yere sahip AIS yani Australian Institute of Sport Football Program mezunu.. genc oldugu dönemlerde cizgideki sürati ve kademe anlayısıyla iyi bir kanat oyuncusuyken yaslandıkca savunmanın göbegindeki yerini aldı..
topu oyuna sokusu ve zamanlaması ile ün sahibi olan Lucas öte yandan zaman zaman yaptıgı pozisyon alma hataları ile de Fernando Meira'yı aratmayabilir..aman dikkat..

Bir de, Neill Ozbekistan ile yaptıkları milli macta saha kenarındaki bir kusun istemeden attıgı topla ölmesi sonucunda kus avcısı lakabını almıstı..

Galatasaray ise, Kus Avcısı Neill'i transfer ederek ezeli rakipleri Kartal ve Kanarya'ya göndermede bulunmus oldu ancak ne yazıkkı Neill golcu kimligi ile hiç unlu degıl..Hatta milli forma altında cıktıgı 50 kusur macta hiç golu yok..

Buarada ilgi cekici olur mu bilemem ama, Galatasaray suanda Avusturalya Milli takımının iki kaptanına da sahip durumda..

Hiç yorum yok: