1 Ocak 2010 Cuma

Tekrardan En İyisi



Estudiantes'in 34 yaşındaki futbolcusu Veron, üst üste ikinci kez Güney Amerika'nın en iyi futbolcusu ödülüne lâyık görüldü.
Bu ödülü ikinci kez kazanan Arjantinli milli oyuncu, geçen sene Libertadores Kupası'nı kazanarak bu ödüle lâyık görülmüştü.

Juan Sebastian 109 oyla Güney Amerika'nın en iyi oyuncusu seçildi birkez daha ve bu sebeble de Maradona'nın onu Dünya Kupasına götürebilecegi söyleniyor..
Onun varlıgı zaten Messi'yi de daha ileride oynamak konusunda cesaretlendiriyordu..Ne diyelim belki tecrübesi onu Africa'nın da en iyilerinden birisi yapmaya yeter..

Zengin kulübü Sven Goran Eriksson'un Lazio'suna transfer olmuştur.Burada attığı nefis paslar ve bomba şutlarıyla Avrupa'nın ünlü takımlarını peşinden koşturan Veron'u Sir Alex Ferguson'un Manchester United'ı kapmıştır.Veron kulüp tarihinin en pahalı transferlerinden birisi olmuştur ve tarihe geçmiştir.O zamanlar Fransız ların süperstarı Zinedine Zidane ile kıyaslanmıştır.Kırmızı şeytanlarda ilk maçlarında harikalar yaratan Veron daha sonra İngiliz yaşam tarzına alışamadığını ifade etmiştir.
Bir başka İngiliz takımı yeni yapılanmaya başlayan Abramovich'in Chelsea'sina transfer olmuştur.
Burada bekleneni veremeyen Veron tekrar İtalya'da İnter formasıyla geri dönmüştür.
Sonra ise Avrupa'dan ayrılma vakti gelen Veron topraklarına,babasının efsane olduğu takıma,hayranı olduğu Estudiantes'e döner.Burada Arjantin Açılış Liginde bir başka Arjantinli Diego Pablo Simeone teknik direktörlüğünde şampiyon olmuştur.

Hiç yorum yok: