5 Aralık 2009 Cumartesi

2010 FIFA Dünya Kupası Grupları





A GRUBU:
Güney Afrika,Meksika,Uruguay,Fransa
Fransa ilk torbada olmamasına önce biraz olmazlandı ama 1. torba rakibini görünce bu duruma itiraz edeceklerini sanmıyorum. Kadro olarak en iyi kadro onların ama neyin ne olacagı belli olmaz.Meksikanın genç ve güzel bir kadrosu var. Uruguay'ın kadrosu da yabana atılır cinsten değil hani.Bu sene oynadıkları liglerde patlama yapmış bir çok oyuncu var kadrolarında.Grubun en zayıf halkası ev sahibi gibi gözüküyor..

B GRUBU:
Arjantin,Nijerya,Güneykore,Yunanistan
Arjantin dünya kupalarının hep vazgeçilmezi olmuştur.Çok kuvvetli bir ekibe sahipler bence en büyük handikapları kimine göre Dünyanın 1 numaralı oyuncusu kabul edilen hocaları 'Diego Maradona've tercihleri. Afrikaya getirdikleri en güzel hediye ise MESSİ tartışmasız.Nijerya ise gruptan çıkma şansı gruptaki diğer ekipler olan G.kore ve Yunanistan'a göre fazla olan bir ekip.

C GRUBU:
İngiltere, Amerika, Cezayir, Slovenya
İngiltere'nin tartışmasız favori oldugu bir grup.Diğer takımlarda birbirleriyle çekişecek gibi 2.lik için. Ama hiç bir şey genede belli olmaz ...

D GRUBU:
Almanya, Avustralya, Gana, Sırbistan
Dengeli ve seyir zevki yüksek olacak bir grup olmuş.Almanlar turnuva takımı olma geleneğini sürdürme niyetinde ki kadroları bunu doğrular nitelikte.Gönlümüz tabi ki Avustralya'nın çıkmasından yana ama Gana ve Sırbıstan'da çok kuvvetli ekipler.Gözünüz bu grubun üstünde olsun herşey olabilir D grubunda...

E Grubu
Hollanda, Japonya, Kamerun, Danimarka
Hollanda'nın başı çekecegi bir mücadele olacak gibi.Kamerundan sürpriz bekliyorum.E grubuda zorlu gruplardan biri...

F Grubu
İtalya, Yeni Zelanda, Paraguay, Slovakya
İtalya'nın grubundaki diğer takımlarla arasındaki siklet farkı çok bariz. Diğer takımlarda aralarında 2 .lik mücadelesini verirler ancak . Bence bu 2.lik mücadelesi sıkıcı bir mücadele olur. Elindeki kupayı kimseye verme niyetinde olmayan İtalya favori gözüküyor...FORZA AZZURRİ..


G Grubu
Brezilya, Kuzey Kore, Fildişi Sahilleri, Portekiz
Hani ölüm grubu derler ya öyle bir grup işte G grubu.Brezilya,Portekiz ,Fildişi Sahilleri çok kuvvetli ekipler ve birbirleri arasında oynayacakları maçlar tadından yenmez niyetilkte.Genede Brezilya adına yakışanı yapacaktır ,Portekiz'in zafiyetleri olmasa zorlardı ama o zor gözüküyor şimdiki tabloda.Tüm dünya Kuzey Kore'nin yapacağı sürprizi beklecegiz bakalım.Grubun bedevi rolüde onlara düşüyor.

H Grubu
İspanya, Honduras, Şili, İsviçre
Avrupa'nın kralı İspanya Dünya'ya diklenirken grup aşamasındaki rakipleri ayak bağı olacak nitelikte değil.Şili'den bişiler bekliyorum ben...

Artık her şey belli. Haziran ayını bekliyoruz.Bizde olsaydık yukarıdaki takımların arasında bekleme olayı daha heyecanlı olurdu ama olmadı.Çok istedik ama olmadı.Bence birazda sanki hak etmedik.Neyse bu klişenin içine daha fazla batmadan toparlıyım ben.
Ey Haziran seni bekliyoruz.
Final dönemleriyle çakışması ayrı bir tat olacak tatmayanın bilemeyeceği bir tat...

Saygılar

Hiç yorum yok: