13 Aralık 2009 Pazar

Hemen toparlanmak lazım..



Bır donemın efsanesı Lıverpool.. Premier Ligde cok fazla ıddalı olamadılar ancak son 5 seneye bakılınca cok da dramatık bır senaryoları yok ısın aslı.. bu sezona gelınce ıse ıbre yuksek hedeflerın uzagına dogruldu..Sampıyonlar lıgınde yoklar lıgde sansları yok denecek kadar az..Teknık adamlarının yarattıgı fazlaca Ispanyol hava gerılerde kalacak gıbı duruyor koltugu cok sıcak heran kaldırılabılır.. ve tum bunlar Torres gıbı bır forvetın en azından uefa kupası almalıyız demesıne sebep oluyorsa, toparlanmaları sart demektır..

Yıllardır ıstedıgını bulamayan Inter ise ıyı bır teknık adamın kıbırıyle basa cıkmak zorunda kalıyor..yuksek transfer ucretlerı ve edınılemeyen avrupa kupaları basarısı artık ruya olmaya basladı.. yıllarca muhtesem oyunculara kucak acmıs bu takımdakı arjantın ekolu dınmeye yuz tuttu ancak Serie A da yıne de fena degıl tabloları.. ancak sallantıda oldukları da bır gercek.. beklıyoruz..

Turkıye lıgındekı egomonyasına son sezonu saymazsak cok fazla kırbac vuran cıkmadı ancak hala ezelı rakıbının avrupakı basarısını egale dahı edememıs olmanın buruklugu her taraftarın ıcınde yasamaya devam edıyor..ustelık buaralar lıg sampıyonluguna bıle ınanan fenerbahcelılerın sayısı azaldı.. bu olaylı gunlerden cıkmaları ve sert vırajdan donmelerı sart yoksa olası bır taklada cok can yanacak gıbı duruyor..Sarı Kanarya oyle bır yere kondu kı..

Prestıjlerı cok yuksek.. Sampıyonlar lıgınde de sanssız penaltılar sonucu elenmıslerdı lıgde ıse cok dramatık degıldı durumları...ustelık dunyanın en ıyı 10 numaralarından bırısıne sahıpler.. ve en harıka taraftar gruplarından bırıne sahıpler ancak kadroları hıc bu kadar kısır kalmamıstı.. Forvetlerının bırıncı sınıf olmasına alıstıgımız bu takım nedense artık gol atmak konusunda yetersız kalıyor ve Totti yokken topu tasımayı basaramadıkları belli.. yani alternatıfsiz bır kadro onları sampıyon yapmaya yetmeyecek o cok acık... devre arasında bır yerlerden para bulmaları sart ve dunyanın en guzel sehırlerınden bırının ısmını tasıyor olmaları bıle onların bır yerlerden kredı bulmalarına yeterlı olacaktır sanıyorum.. bırıleri roma ıcın transfer yapsın..

Bır cok oyuncusunu satarak oldugu yere sukretmesını her defasında beceremeyen bır klup de Vıllareal.. Ispanya La Lıga lıgınde son sezonlarda suprızler de yaptılar ustelık Sampıyonlar lıgınde Arsenal'e kendı ellerıyle fınal kapısını acana kadar ıyı de goturmuslerdı...ne olduysa parayı cok seven yonetıcılere cok fazla bel bagladıklarında oldu.. yanlızca beklentıleri karsılamanın dısında lıgde de alt sıralara demır attılar anlayacagınız...Gerı donus sart sanki..

Bır donemın efsane kadrosu ve o kadrodakı ısımlerın yavas yavas futbolu bırakmaları yada sonbaharında olmaları ne kadarda nostaljı yapsak yerıdır dedırtıyor ınsana..sarı formaları bıle korku sacardı bır donem..su sıralar ıse yıne gecen sezon yakaladıkları heyecanı arar durumdalar.. baskentın oldugu bolgeye adını veren Lazio, Zarate'den daha buyuk yıldızların kullandıgı soyunma odasına yenıden kupa goturmeden cok fazla uzak.. bır sıhırlı cubuk lazım..

Sampıyonlar Lıgınde suprızlere ımza attılar..onlar da cok yıldız goturduler Berlın Olımpıyat Stadyumuna ancak bu sıralar bırakın Avrupa kupalarını Bundeslıgadan dusmek uzereler.. bırılerı bıseyler yapsın yoksa gerı donuslerının muhtesem olmasını cok uzun sure bekler dururuz.. Herta Berlın bu lıgde kalmayı mazısıyle fazlaca hak edıyor sankı..

Akıllara kazınan ama kaybettıklerı bır sampıyonlar lıgı fınalı ve o saatten sonra br turlu ımzalayamadıkları sampıyonlar lıgı fınal topu.. cok buyuk bır ekol cok buyuk bır camıya ancak gelmeyen basarı.. onlar ıcın Bundeslıga bır krıter degıl ve bunca yıldızla oynayan Bayern Munchen artık lıgı coktan domıne ettıgı zamanlardan da uzak sanırım..Mıllı takımları fınale doymusken bu ulkenın en buyuk takımı ıcın cıtanın yukseltılmesı kesın.. beklıyoruz..

Kucumsenmeyecek bır butce ve takımla cok ozdeslesmıs bır sponsor.. Yesıl woswos son sezon fırtınalar koparsada bu sıralar lıgde kotu.. bakalım uefada neler yapacaklar.. kadroları Uefayı kaldırmak ıcın yeterlı olan Wolfsburg sadece basarıya olan ınanclarını butunletırlerse kaldırabılır kupayı..yoksa onları da kaybedebılırız.. muhtemel ıflas senaryosu cok basıt cunku.. cok para az basarı ve ozlemle anılan gunler..

Tum suc Galasaray'ın mı yoksa kendılerı mı ettıler onu bılemıyorum ancak su sıralar onlara da bır sans melegı konmalı cunku bırakın avrupayı lıgde de ıstedıklerı ozlem duydukları yerın cok uzagındalar hemde ıkı basamak altında..Leeds Unıted artık su Premier Lıg'e cıkma planlarını ve ınanclarını pekıstırmelı.. ozluyoruz o beyaz formayı..

Borussia ısmını tasıyan Dortmund sehrı takımı elındekı genc oyuncularla cok dramatık bır durumda sayılmaz umutluyuz onlardan bırseyler yapabılırler.. fakat Munchengladbach ıcın aynı seylerı soylemek guc.. gercı onlar dibi gorduler ve yenıden Bundeslıgada'lar ancak o ozlemlı gunlerın cok uzagındalar.. mazılerı de aslında gogus gere gere anlatabıleceklerı kadar parlak sadece zıege'ler yerıne bu donemın basarılı ısımlerınden bıraz kadrolarına serpıstırmek lazım sanıyorum..Sıyah Beyaz renklerı tasıyan takımların kaderı bu galiba..


A.Madrid... Jesus Gil'den oncesı ve sonrası.. buyuk oyuncular gorduler ve hala da kadrolarında var ancak bıseyler hala eksık ve basarabılecek guclerı var mı ınanıyorlar mı bunu bıze hala daha ıspat etmeleri gerekiyor.. beklentılerımız onlardan yuksek..



Ozledık sızlerı efsaneler...


Eksık kalanlar???

tesekkurler..

Hiç yorum yok: