1 Aralık 2009 Salı

Poltrona 36




Geçenlerde Thy 'nın tk 901 nolu sefer sayılı uçağıyla İzmir'den Ankara'ya hareket ederken düştü bu konu aklıma ama anlatmak şimdiye kısmetmiş...Başlangıçta rutin işlemlerde bir sorun çıkmadan koltuk numaram elimde yerimi aldım ama koltuga oturudugum kimliği ve nedeni belirsiz bir anlık ürperme hissettim sanki.Nedeni nedir diye düşünürken gözüme koltuk numaram ilişti ve artık herşey yerli yerindeydi .Koltuk numaram 36/A . O andan sonra tüm gece gözüne 1 gram uyku girmemiş olan beni aldı bir gülme.Enerjimin çok kısıtlı oldugunu ve kalanıda eve gitmek harcıyacagımıda biliyordum ama genede gülmek istiyordum...Birden olayın kahramanları gözümde aktarılan şekilde canlandı sebebimde buydu gülmek için. ama gülmekten fırsat bulup azcıkta düşününce o 24 saattir kapanmamış gözlerim fal taşı gibi açılarak yanımdakinin hal ve hareketlerini süzer oldu.Kazasız belasız atlatmıştık 36 numarada yolculugu allahtan iner inmez ve derin bir 'oh' çektim...
Olay Türkiye'de yaz aylarında patlak verdi.Fenerbahçe'nin yeni transferi Fabio Bilica ile efsane Galatasaray'ın kanat oyuncusu Capone arasında geçmektedir. Bu olaya konu olan hadise 2004 yılında, takım Brezilya İkinci ligine düşerken yaşanıyor. Parana, Gremio'yu 1-0 mağlup edip ikinci lige gönderiyor. Gremio gibi köklü bir kulüp için hazin bir durum. O yıl, 100. kuruluş yıldönümünü henüz kutlayan bir takım için yaşanabilecek en büyük trajedi bu olsa gerek. Ama facia, keşke bununla sınırlı kalsaydı.
O zamanki Başkan Yardımcısı Helio Dourado, Parana'ya 1-0 kaybedilen maç sonrasında takım otobüsünün alt katında kendisini şoke eden bir manzarayla karşılaşıyor.Otobüsün en arka koltuğunda, ki 36 numaralı koltuk bu oluyor, iki futbolcu çırılçıplaktır.Olay iyice budaklanır. Tüm Brezilya, başta Gremio camiası bu olayla çalkalanmaya başlamıştır. Söylentiler ayyuka çıkar, ve olay artık "Poltrona 36" yani 36 Nolu Koltuk olayı olarak adlandırılmaya başlanır.

Olayın kahramanları 2 ezeli rakibin formasını giymiş oyuncular oluncada seyir eyleyin eğlenceyi.

TK 901 SEFER SAYILI İZMİR-ANKARA UÇAGINDAN SAYGILARLA...

Hiç yorum yok: