19 Eylül 2009 Cumartesi

Arsenal ve transfer





Avrupada transfer denilince her büyük kulübün farklı bir karakteri ortaya çıkmaktadır.Bunların en ilginçi de sayın WENGER'in yani ARSENAL'in yıllardan beri süre gelen transfer politikasıdır.Peki nedir bu politika:
-Dünyanın her tarafında bölgede sayılan,futboldan ve yetenekten anlıyan, eli kolu uzun scout ağı oluşturulur.Bu ağ sayesinde her yaş seviyesindeki maçlar teker teker didik didik edilir.Begenilenler hop LONDRA'YA...
Bu yıldız adayları LONDRA'ya gekdikten sonra bir işlemden daha geçerler.'ARSENE' fırınında biraz daha piştikten sonra servise hazır..
İşin özeti yıllarca bu oldu rakipleri 100 milyonlarca dolar harcayarak dünya starlarını alırken onlar hep kendi yıldızımızı kendimiz bulur kendimiz oynatırızın peşinde oldurlar.Şimdi haklarını yeMiyelim bu işide en iyi şekilde yaptı ARSENAL.Hatta şaşılacak bir örnekte var önümüzde Arsenal gibi kendi MESSİ'sini , XAVİ'sini ,PUYOL'unu yetiştiren BARCELONA gibi bir kulübün elinden FABREGAS'ı nasıl aldılar hala merak ediyorum.
Her sene en büyük oyuncularını sattıkları halde onların yerini bir şekilde doldurabilen bir kulüp haline geldiler.
Misal Adebayor meselesi sattılar ve yerine hiç kimseyi almadılar kimsede ağzını açıp sen bu adamın yerini niye doldurmadın demedi diyemezde . çünkü WENGER zamanında ektigi tohumlar yavaştan yeşermeye başlamıştı .VELA, BENDTNER,PERSİE, EDUARDO yazıyla 4 eder kimsede ne bu bolluga nede bu isimlere itiraz edemez etmedide...

'Çünkü onun her zaman onun bir bildigi vardır' a inanıyor ARSENAL'e gönül veren herkes ama biz ARSENE 'nin son yıllarda yaptığının tasarrufdan çok cimrilik oldugunu düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: