4 Eylül 2009 Cuma

Futbolu bırakmıs Kardes'lerimiz....



Andersson Kardesler..

Patrick bize gol dahi atmıslıgı olan milli savunma oyuncusudur.. Daniel ise FM'cileri heyecanladıran bir sanal performansa sahip orta saha oyuncudur..
Daniel Serie A'da Patrik ise Bundesliga ve La Liga'da yaptıklarıyla akıllarda..




























Cristian Vieri ve Kardesi Max Vieri...

Suphesiz Bobo kardesi için uzulecek kadar ıyı durumda degıl su sıralar.. bırakmak ve bırakmamak arasında gidip gelen Cristian Vieri ve 2005'den bu yana Milli forma göremeyen Avusturalya'lı Max Vieri..
bu arada kucuk bır de not; Max Vieri ilk defa milli formayı Turk Milli takımımıza karsı 2004'deki bir dostluk macında giydi...


























Hırvatlar bu ıkı ısmını de oldukca sey borclular cunku efsane kadrolarından sonra takımdakı o sorumlulugu kaldırmak oldukca zordu ve onlar bunu basardılar... 37lık Nıko futbolu Red Bull'da bıraktı ve ıkı yas kucugu Roberto ise 35 ınde ve hala Dinama Zagreb'de bile olsa oynamakta ısrarlı Bılıc'te onu halen ödüllendiriyor zaten...









Jack& Bobby Charlton adına fazla soze gerek yok.. Ingılız efsanelerı olarak kalacaklarına süphe yok...






Tore Andre Flo-Jostein Flo- Jarle Flo triosundan bahsederken sanırım en cok bahsetmemiz gereken isim Tore Andre ve bu golunun onemi unutulmaz.. Jostein en buyuklerı olarak 94 ve 98de oynadı.. Andre ise 2000 ve 1998'de forma giymisti..ve ne yazık ki Jarle ailede buyuklerının gölgesi altında kalanlardan...





Ikı kardes daha ve ıkısıne de yabancı degılız.. Bırısı Galatasaray dıgerı ise Fenerbahce'de isimlerini bize duyurdu.. Gercı daha sonraları ise Adrian Besiktas'a da ugrayıp yaklasık 10 mac yapıp gitmişti ama Romanya Milli takımında yaptıkları ve attıgı goller unutulmazlar arasında.. Sabin ise Fenerbahce'ye Rumen Ligi gol kralı olarak gelmiş ve 12 macta 3 gol atabılmıstı..











Korkmaz Kardesler..

Ikısı de savunmacı, ıkısı de Galatasaray klübünde yetişti..Mert 5 kez milli olabilse de sadece Turkiye'nin kalbur üstü takımlarında oynadı..2008'de futbolu bırakanlardan o da..
Bulent Korkmaz ise sadakatini Avrupa'dakı takımlar sınasa dahi o takımda kalmayı secerek göstermiş bir isim.. Uefa 2000 finalinde omzu sarılı oynaması ve tekmelere kafa sokmasıyla hatta hakemlerle olan dialogu hep akıllarda kalacak sanırım.. Esas ismi Cesur olan bu adam gercekten de ismi gibi bir savunmacıydı ve 102 defa A milli formayı terletti.. Teknik adamlık yasamı pek umut acıcı olmasa da aslında sansını yanında getiremedigi de kesin...






Baggio kardesler..
Roberto'dan bahsetmeye gerek yok sanıyorum 488 mac 218 gol..
Fakat, Roberto Baggio'yu hep Dino Baggio'nun kardesi zannetseler de aslında bu yakısıklı futbolcunun kardesi Eddy Baggio'dur..Hic Serie A'da futbol oynayamadı ama Serie B ve C'nin de basarılı ayaklarındandı.. A.C Sangiovannese takımında bu sezon sonu futbola veda edecek olmalı..













Archil Arveladze abisinin bir hayli gölgesinde kalmış oyunculardan.. Trabzonspor'lu yılları da gecmiş bu isimlerden Shota Arveladze ise Ajax, Rangers gibi takımlarda oynadıktan sonra da 2008'ın sonunda Levante'de kramponlarını astı..




Frank ve Ronald De Boer kardesler...

Frank De Boer daha kariyerli ve oldukca da basarılı bir isimdi.Frikikleri, geriden oyun kurusu ve saglam durusu onu Portakallların da kaptanı yapmıstı..Galatasaray'da da 19 maca cıkmıs ama basarılı bir performans sergileyememiş bir isimdir kendisi.. Simdilerde ise Hollanda Milli Takımının asistan menejeri.. Birederi ve ikizi Ronald da futbolu 2008 sonunda Katar'ın Al-Shamal takımında bıraktıgından beri sessiz.. Unutulmaz kardesler arasındadırlar..






Yakın Kardeşler...

Ikısı de Turkıye'ye geldi ve ıkısı de bıldıgınız gıbı Turk vatandası.. Murat savunmada mill takım duzeyinde ve Hakan da forvet ve forvet arkası forma terlertti.. Murat yakın artık takım calıştırıyor ve FC Thun ondan soruluyor..Hakan ise Isvicre'nın Lucerne takımının yeni 10 numarası ve 2011'e kadar da sözleşmesi sürüyor.. Isvıcre formasını da Euro 2004'de birlikte terlettiler..








Laudrup's..

Brian, Pele onu 125 yasayan efsane oyuncu arasında gosterdıgınde kendinden 5 yas buyuk abisi Michael 'de o lıstedeki yerini alıyordu.. Brian daha cok forvet buyugu ise daha cok forvet arkasında gorev yapardı.. Kırmızı Danimarka Hummel forma da bir hayli yakısırdı işin aslı.. Brian daha cok Milan Chelsea gıbı kluplerde , Michael ise Barcelona ve R. Madrid gibi kluplerde ter dökmüştü.. Belki de akla ilk gelen kardesler onlar ama biz en sona koyduk fazlaca akılda canlansın diye..
Ha buarada Michael Laudrup'un oglu da Real Madrid alt yapısında babalarının izinden gitmek için ter döküyor..






Tabii Hollandalı Koeman ve yine Turk asıllı Isvıcreli Turkyılmaz kardeslerı unutmamak lazım.. Gercı Kubilay'ınkı oldukca kucuk ama yıne de lıstede atlamayalım...

Aklımıza gelenler bunlar.. Kardeslerden en az birisi futbolu bırakmıs ve bir döneme damgasını vurmus isimlerden olsun istedik ve olusturmaya calıstık..

Atladıklarımız varsa paylasımlarınızı beklıyoruz...


Tesekkurler...

Hiç yorum yok: