17 Eylül 2009 Perşembe

Favoriler Ligi...





R.Kazan-Kiew macından dem vuralım ısterseniz.. Lejyonerımız Gokdeniz'in elle tutulur performansı ve arkadası Alejandro D. Kiew'in ıkıncı yarıdakı oyununa etkı edecek kadar yeterli olamadılar.. Gercı yıllar sonra Shevcenko'yu o formayla gorunce de Kıew kazansın ıstemıstım .. fakat performansı konusunda bekleme faslındayız bu cok acık.. Hep golu o atar Rebrov ona kosardı bu defa Mılevski attı o kostu.. ama aslında bir yıldızları daha var ve o da Mılevski'nin hucumdakı arkadaslarından Magrao'.. gecenın en guzel golunu atarak belkı de Kıew'ın hala dişli oldugunu gosterdi..Kıew ıkıncı yarıda cozdu oyunu.. Ikıncı yarıda macı donduren ekıplerden onlar da..

Inter-Barcelona macında ise, Italyan'lar Barcelona karsısında macın ozellıkle ıkıncı yarısında sanki 1-0'ı korurmuscasına bir oyun sergilerken,Katalanlar yine ceza sahası onunde bıle kısa paslarla Inter'ı acmaya calıstı.. ama Samuel Roma gunlerine nispet yaparcasına Barcalıları delirtti.. Ilk yarısı daha renklı olan macta sonucta gol sesı cıkmadı ve ıkı ekıp de Noucamp'da grubun bırıncısını belırleyecek maca gebe kaldı.. belkı de yıne olası bır beraberlık senaryosu dıger ekıplerın ne kadar yedıklerını onemlı bır hale getırecek..ıkıncı macı bekleyelim...

Liverpool ise Manchester gibi 1-0 ı yakaladı ama bu onların pozısyona girmedıgıne bir gösterge degil..Aksine ozellikle Benayoun bu lıgde oynamasını cok sevdıgını gosterdi.. Gerrard ise sansını yanında getirmeyi unutmustu ama yıne de etkılıydı..Fakar artılar Debrecen takımının kalecisine..Karadaglı Poleksic gercekten ıyı bır mac cıkarttı.. sansı yada mantel eksikleri yuzunden Hakan Arıkan'ın sektırdıgı topa benzer bır sekılde Kuyt'ın onunde kalınca golu hazırlayan sut, emekleri bosa gitti.. ama umut verdiler..

Favori Lyon'du belki de bu lıgdeki artılarıyla bu aksam ama gecen yıl yıne grubun ilk macındakı 2-2'ye guvenerek Fiorentina'yı sanki daha onde gosterdi Italyan basını.. Gilardino Italyanlıgını gosterirken, vatandasları önunde tecrübeli eldiven Frey ona nazire edercesine ve Alberto'nun atamadıklarına ınat yemeyelim dercesine bir performans ortaya koydu.. Lyon kazandı ama yine de Fıorentina da umut sactı.. grupta suprize imza atabılırler..

Komsunun temsilcisi Olympiacos ise macın sonlarına dogru gelen ortaya guzel bir kafa vurusu yapan Torrosidis'e minettar.. AZ ise umut vermedi..

Sevilla ise Rumenlere sans tanımadı ve adeta kendileri oynayarak skoru elde edip hanelerini puanladılar ..

Standard Liege-Arsenal macındaysa macın basında tam bir sok yasandı.. Belcika temsilcisi oyunda istedıgını supriz yaparak alıyor zannetsek de, Gunners harika bir geri dönüş yaparak 3 golu arka arkaya buldu ve galip ayrıldı sahadan.. Genc Italyan Mannone inanılmaz hatalar zincirinde basroldeydi..arkadası Danimarkalı Bendtner ise soyunma odasına giderken arkadaslarına umut verecek tek golu attı.. ıkıncı yarı ıstedıgını oynayan Wenger'ın takımı macı almasını bildi.. Beyaz forma uguru olarak yerini alır belki bu mac tarih sayfalarında..

Stuttgart-Rangers macında ise bıtırıcılık on plandaydı.. Once Almanların Rus pivotu Pogrebnyak ıkıncı yarıda ise Iskocların eski Charlton Athletic'li savunmacısı Cezayir'li Bougherra skoru belli ettiler... Ama genele bakarsak Alman ekibi daha diri ve oyunu kontrol eden taraf gibi gozuktu.. Rangers bu ligde suprizleri sevıyor...

Dun aksama dair ise;

ACMilan, Fransızların Marsilya'sına emektar Pippo'nun gollerıyle puan yuzu gostermedi.. Dogru zamanda hep dogru yerde olan Inzaghi Heinze'nın de cabasını bosa cıkarmıs oldu boylelıkle...Ne dıyelim Mılan bu ligde bambaska oynuyor..

Bir diger Italyan temsilcisi Juventus ise yine bir Fransız ekibi Bordeux ile oynadı.. Haftaların yorgunlugunu atamayan Juve, son sezonda ezber bozan Fransa Şampiyonu'nu Fransaya 1 puanla mutlu yolladı..

Bayern ise Israil temsilcisi Maccabi Haifa'ya ikinci yarıda kabus gibi cokerek, Ballack'ın veliahtı Thomas Müller'in iki ve Van Buyten'ın tek goluyle skoru tayin ettiler..Ilk yarıda Israilli kaleci Davidovic'e sınırlenmıs olan Panzer ekibi gol ayakları, ıkıncı yarı için bu işe kendini hazırlamıslardı zaten..3-0 acıklayıcı..

Isvıcre'nın Zurich kenti temsilcisi yıllar once Basel'ın bu lıgde yaptıklarını devam ettırebılecek gibi gorunmuyor.. Rakip Real Madrid oldugu ıcın konusmak erken gibi ama Ronaldo'nun harika gollerine karsı dırenmelerını beklemek de cok hayalcilik olurdu gerci.. Real Madrid'i biraz sırkaladılar ama Fc Zurich bunu basaracaklarına ınanmaya basladıkları anda, C.Ronaldo verilen ücretin karsılıgını gosterdi, hemen ardından ise emektar Guti de skoru unutulmaz hale getirdi.. Yanıltmayan Madrid ıyı baslayıp ıyı de bitirdi..5-2 cok net...

Chelsea bu ligin gediklisi Porto'ya Anelka'nın ayagından buldugu tek golle ustunluk sagladı..Maca uzaktan sutlar ve kaleci performansları damga vurdu.. harika bir baslangıcı olan macın 1-0 bıtmıs olması seyir zevkını dusurdu ama Ancelotti'nın ogrencileri bu sanslı Italyan'ı yine bozmadılar..Bu arada Porto'lu Fernando da takımını eksık bırakan ısım oldu..Maca etkı etmedı cunku dk 90da Chelsea ıkıncı golu arar gıbıydı..

Vicente Calderon'da Apoel'e gol atamayan Ispanyol temsilcisi A.Madrid ise Forlan Maxi ve Agüero'ya cok kızgın olmalılar.. yoruma acık bir mac size bırakalım.. 0-0.. korkutuyorlar..Apoel'ın mucadeleci oyununa ovguye de zaten gerek yok, hak ettiler..

Wolfsburg ise Besıktas'ın grubundaki diger rakibi CSKA Moskova'yı 3-1le gecerken.. Performansları bırakın Besıktas'a, United'a bile supriz yapabileceklerinin göstergesi.. Cska eski gunlerınden uzakta ve son Bundesliga Sampiyonu maca hızlı baslayıp, Akınfeev'e 3 gol atmayı basaran golcusu Grafite'yle sonuca gitti.. Rusların tek golunu ise Dzagoev attı..3-1..

......

Hiç yorum yok: