2 Eylül 2009 Çarşamba

Cok Yaklastıklarımız...



Türk futbol tarihinde eger alsaydık " Simdikinden daha farklı ne olurdu? " diye merak ettigimiz maclar vardır ya hani..

Top5 yaptık..





1) Real Madrid-Galatasaray / 3-2lik dirilişin rövanşı

Taffarel'i cıldırtan hakem ve taraftar baskısını hisseden bir de uzerine 3-0 maglup olan Galatasaray eger o macı alsaydı belki de o kadro dagılmamış olacak hatta o sezon olmasa bile bir sonraki sezon o Sampiyonlar Ligi kupasını da kaldıran taraf olacaktı.. Bu kupada söz sahibi olmaya çok yaklaştıgımız zamanlardan bir kareyle...











2) Brezilya-Turkiye 2002 Dünya Kupası

Ilk macta Hasan Sas'la ve dinamik ortasahasıyla kendisini ispatlamış
ve bir o kadar da harika bir oyun oynamış Türk'ler, ne yazık ki tarihin en kötü hakemlerinden birinin yönetimine maruz kalmıştı ve ikinci macta daha temkinliydiler fakat Ronaldo'nun kimilerine göre alaycı ve bir cok otoritece de ustaca bu vurusuna engel olamamışlardı Türk'ler o gün..
Sonuc: Oynasaydık finalde kupayı kaldıran taraf olurduk..






3)Türkiye-Isviçre Dünya Kupası 2006 Play-Off ikinci Maçı

Ilk Mactan istedigini alamayan Türkler gözüne Isviçre'yi artık tamamiyle kestirmiş, Saracoglu'nda alınacak bir zaferle bayram havası yaratmak istemişlerdi.. Cok da iyi baslayan ve o gun beyaz forma giyen Türk'ler, Tuncay'ın da efsanevi performansıyla birlikte cok güzel fırsatlar yakalamış, istedigi sonucu da aslında elde etmiş ve hatta oyunu da rolantiye almışlardı.. Herkesin, milyonlarca taraftarın, tüm Avrupa'nın ve Fatih Terim'in bakışları arasında Ay-Yıldız'lıları yakan içlerinden birisi Tolga Seyhan olacak ve heyecanına yenik düşen "!!? "Tolga , taca giden topu neredeyse 6-pas'a kadar atıp, Isviçre hücüm hattına altın tepsiyle harika bir ikramda bulunacaktı.. Sindirilemeyen onca hareket ve cıkan tartışmalar, havada uçuşan cezalar...
Gidememiştik.. Böylelikle en son Kupanın Dünya 3.sü olan ekip, bir sonraki Dunya Kupası'nı senlendiremeyecekti.. Ustelik de Almanya'da ve hatta bunun anlamı Italyan'lara finalin yolunu göstermemek bile olabilirdi..O kupanın tarihi cok farklı olabilirdi özetle..



4) Fenerbahce-Chelsea Sampiyonlar Ligi -son 8-

Kimilerine göre tamamdı, kimilerine göre "Neden olmasın?"sözüne daha bir baglanma mactı.. Fenerbahce en büyük rakibinin yıllarca bu baglamda gölgesinde kalmış ve artık zafere de fazlaca kendisini alıştırmıs hatta büyük futbolcuları da transfer etmeye devam etmişti.
Güne ve Fenerbahce'ye dair soylenebilecek cok sey vardı ama eksikleri Fenerbahce'ye cok acı cektirmiş boylesıne kotu durumdakı bir Chelsea'yı yenememek durumu cok kotu bir hale sokmustu.. Bir Cole'u durduramamıs, Alex'den bekledıgı performansı da alamamıs, Appiah gibi müzmin sakatı için iç gecirmiş, Roberto Carlos'u cok aramış ve ne yazık ki bir gol atarak macı uzatacakken onu dahi basaramamıstı.. Ama yine de cok yaklasmıstı Fenerbahceliler...
Bu maçın önemi bir Türk kulubunun ve Turklerin son yıllardaki son umudunu da kırmıs olmasıydı...








5) Türkiye- Almanya / Euro 2008



Bazıları sans eseri dedi.. Bazıları için 2002'nin aynısıydı..Bazılarına göre ise iyi bir kadro ve iyi bir teknik adamdı gelinen yerin özeti.. Aslında hep geriden gelerek mac cevirmeyi adet haline getirmiş bizler, Finali Alman'lara zehir eden Ispanyol'lara kolay kolay göndermemiştik içimiz rahattı hem de o imkansızlıklarla kök söktürdügümüz Panzer'leri.. Yine de bireysel performanslar damga vurmustu bu kupaya.. Isvıcre'de hatasından dönen bir Terim, Cek'ler önünde Cech'in bireysel hatasına imza atan Nihat ve de süsleyerek heyecanı katlayan.. Hırvat'larla gecen sinir harbinde dayanıklı olan Ay-Yıldızlar ve Semih hatta Bilic-Terim tatlı sert kapışmaları.. Hepsine ek bizim finalimizde Sabri-Lahm kapışması ve Lahm'ın sinirini, yorulan Kazım'dan ve filelerden cıkarması..
Uzatmalara gitseydi kazanırmaydık belli olmazdı elbet ama cok dramatik oldugu kesindi.. Finale de kalsaydık Ispanyol'lara nasıl bir futbolla cevap verirdik bilinmez elbette ama kaldırsaydık da kupayı, hak etmeden bir oncekini kazanan Komsu'ya nisbet edecektik belki..





Tesekkürler...
Mehmet Emre Gönen

Hiç yorum yok: