5 Ağustos 2009 Çarşamba

Bastian Schweinsteiger



Rosenhaim yakınlarında sıcak bır 1984 Agustos'unda dogan bu cocuk,efsanevi futbolcu Breitner ile aynı yerde dogmanın kokusundan olsa gerek;1860 Rosenhaim'dan Bayern'e uzanan bır yola kolayca koyuluvermıstı demek yanlıs olur sanırım.
Onceleri kayakla ugrasan bu adam ancak 14 yasına geldıgınde ve bır secım yapmak zorunda kaldıgında tam manasıyla futbolu secebılecekti.Genc mıllı takımda gosterdıgı basarısı Bayern'ın oldukca ılgısını cekmıs ve Bastian'ı cok gecmeden MunıchII'nın kanatlarına monte etmıslerdı.
Ikı kanadı da ıyı kullanması, sert sucları,ınanılmaz drıbblıng yetenegı ve duran top organızasyonlarına verdıgı tepkıler onu hemencecik Panzer futbolunun prensi ilan etmişti.. Hatta oyle kı kımılerı onu Alman Nazi subaylarına benzetmekten kendılerını alamadılar..
Euro 2004 de Avrupa futboluna Beyaz formasıyla goz kırpan mıllı bır oyuncu bile olmustu..Sonrasında 2006'da damlattıgı terleri 2008 izlemiş ve Euro 2008'ın en basarılı ısımlerı arasına gıren, ozel hayatıyla ve eşinin ona kattıgı ekstra prestijle ornek olan bır ısım halıne gelmıs, Bayern'de genc yasında pazubant beklemeye baslamıştı bile..
Henüz 25 yasında ve hala futboluna bişeyler katan Alman disiplini almış, önemli bir isim üstelik sadakatını de 2012'ye kadar Beyern'de kalma sozu vererek ıspatlamıs bır oyuncu.. Keza Löw'ün de en guvendıgı subaylarından bırısı..
Ne denir ki; Yolun acık olsun Bastian..

Hiç yorum yok: