8 Ağustos 2009 Cumartesi

Yeni Marco Paşa..



35 yıllık tecrübe ,1.93 boy, hırs, öfke ve sahip oldugu Italya pasaportu onu dunyanın sayılı stoperlerınden bırısı yapmak ıcın fazla bile.. Evet, Marco Materazzi'den bahsediyoruz..
Su sıralar Inter'in sözleşmeli oyuncusu olan bu adam bakalım 35 sene de futbol adına neler yapmıs??
Cizme'nın topugunda bulunan Lecce'de dunyaya gelen Marco, Serie B ve Serie C nın de lezzetini tatmıs tam bir tecrübe..Marsala, Trapani ve Perugia takımlarında oynarken bır de Italyanın en eskı kluplerınden bırı olan Carpi'de de kiralık oynamıs bir isim.
Aslında bu yıllara kadar (96-97) cok da fazla kendını gosterememiş bu oyuncu, Premier Ligin Liverpool sehri takımlarından Everton'a da ıstedıgı futbolunu yansıtamamıştı. Eski takımına yani Perugia'a tekrar dondugunde neredeyse tüm otoritelerce, Perugia'da kaybolacak ust sınıf takımlarda oynayamayan stoperler listesine girecegi iddaa ediliyordu.. Ama o 3 sene boyunca 50 civarı maca cıkarak Inter'in aradıgı sert stoperler kervanına girecekti.. Yıllarca Arjantin ekolunu tercih eden Inter'e ilaç gibi gelecekti bu hırcın adam..
2001'den bu yana Inter'ın antreman sahasını duzenlı kullanan bu adam, 150'nın cok uzerınde maca cıkmıs ve gol yollarında da supriz cıkıslarla acımasız bır stoper olarak hücümunu da geliştirerek, sevılen ısımlerden bırısı haline geldi.

Ama Marco'nun sükse yaptıgı platform bıraz daha farklıydı.. Milli Takım forması altında Cannavaro yada Nesta'ya partnerlık yaparken, 2006 Dunya Kupasına da uzanacaktı..
Ve tam o yıl efsane oyuncu Zinedine Zidane'a fınal macında soyledıgı bır cumle, hem Zizou'yu son macında yıllarca unutulmayacak bır karenın basrol oyuncusu yapacak, hem de bır cok otorite tarafından sınırlerı yıpratma konusunda yıllardır Shevchenko gibi isimlerle basa cıkan bu adama fazlaca prestij katacaktı..
Ha cumle ne miydi?? O cumle "Preferisco la puttana di tua sorella" idi .
Ve anlamı da "Kız kardesının bir fahişe olmasını tercih ederim. " 'di.
Sınırlerı yıpranan ofkeli Zizou bu sozden yeterınce tahrık olmus ve zaten kariyerindeki son macına cıkan Zidane, Marco'ya oyle bır kafa atmıstı kı, dunya kupasını kazanan Italyanlar bile kupa solenine gecmeden once sık sık bu vtr'yı yayınlayıp oldukca eglenmişlerdi..
Ayrıca kupadan sonraki ilk sezon Serie A'da yılın futbolcusu secılerek hak ettıgı degere resmı olarak da kavusmustu..
Suanda ise Chivu, Cordoba, Samuel gibi CV'leri Marco'dan daha kötü ısımlere saha kenarından bakınmakta çünkü kibirli Jose Mourinho ile yıldızı pek barısmıs gıbi degıl..Ustelik sımdı bır rakibi de Brezilya'lı Lucio.

Ama bize sorarsanız halısahada bile kadro olusturacak olsanız, eger bir Italyan tanıyorsanız cekınmeden savunmaya koyun, nasıl olsa Genlerinde "Savunma nasıl yapılır?!!! " kodlanmıstır...

Tesekkurler ,

Mehmet Emre Gönen

2 yorum:

Aufgeblassen dedi ki...

What color is your dookie?

Aufgeblassen dedi ki...

What color is your dookie???