12 Ağustos 2009 Çarşamba

Liberyadan Avrupaya doğan güneş...



Arsene Wenger'in dünya futboluna armağanlarından biri. Monaco , Psg, ve milan' da harikalar yaratmış dünün durdurulamazı ve gol makinası, bugünün politikacı adayı.Günümüzdede Afrika futbol tarihinin en önemli oyuncusu olarak gösterilen George'un en büyük talihsizliği ki bu bence Dünya Kupasının talihsizliğidir.Dünya kupalarında boy gösterememiş olmasıdır...
1 Ekim 1966'da Liberya'nın Monrovia kentinde dünyaya gelen 1.84'lük gol makinası George Weah 14 yıllık profesyonel futbol kariyeri boyunca Fransa, İtalya ve İngiltere'de top koşturdu.

Efsanevi futbolcu en iyi yaptığı işe 1988 yılında Monaco yılında şu an Arsenal i başarıdan başarıya taşıyan fransız Arsene Wenger in keşfiyle başlamıştır.1991'de Monaco'yla Fransa Kupası'nı kaldıran Weah 1994 yılında da PSG'yle Ligue1 şampiyonluğunu yaşadı. 1995'te kariyerindeki en önemli çıkışı gerçekleştireceği Milan'a giden Weah 1996 ve 1999 yıllarında Serie A şampiyonluklarında golleriyle pay sahibi oldu. 1999'da Milan'dan ayrılan Weah Chelsea ve Manchester City formalarını giydiği İngiltere'ye gitti. Sonrasında da Olympique Marseille formasıyla Ligue1'e dönen golcü oyuncu 2001 yılında da Al Jazira FC formasıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nde top koşturdu.
Aktif futbolu bıraktıktan sonra politikaya atılan George Weah 2005 yılında Liberya Başbakanlık Seçimleri'ni İkinci Tur'da Ellen Johnson-Sirleaf'a kaybetti.

Jamaikalı Clar Weah'la evlenen George Weah'ın George Jr., Martha, Timothy George, ve Jessica adında 4 çocuğu bulunuyor. Çocuklarından George Weah Jr. 2005/06 Sezonu'nda Milan'ın genç takımı AC Milan Primavera kadrosunda yer aldıktan sonra denenmek üzere Slavia Prag'a verildi, ancak İtalyan kulübü daha sonra kendisiyle sözleşme imzalamadı.

teşekkürler

Serhat Bayat

(George weah konusunu işlemizde bizlere fikirleriyle yardımcı olan Osman Özdemir 'e de Teşekkür ederiz.)calciosoccerfootball...

Hiç yorum yok: