23 Ağustos 2009 Pazar

Lejyonerlik müessesi...


Son bir kaç senedir yurt dışında bizi temsil eden hafta sonlarında bizi ekran başına çeken türk oyuncu sayısı geçmiş yıllara göre oldukça fazlalaşmıştı. Bu mevzudan şikayetçi olanımızda yoktu hani .Bilakis koltuklarımız kabarıyor onlarla sevinip onlarla üzülüyorduk.Onların formasını terlettiği takımların birer taraftarı oluyorduk kimi zaman .
Ama bu geçen sezon ne olduysa Avrupada top koşturan birçok futbolcumuzın ve kulüpleri üzerinde sanki kara bulutlar dolaşıyordu.
Her şey Nihat'ın Avrupa Şampiyonasında kullandığı serbest vuruşla başladı.Başına gelen sakatlık sonucunda ve iyileşme sürecinde göstermiş olduğu düşük performans sonucu gayet iyi bir şekilde devam ettirdiği avrupa kariyerine son vermek zorunda kaldı .Ve yuvasına yani Beşiktaş'a geri döndü ...
Yine başka bir örnek sezon başında büyük bir kavga ile Fenerbahçe'den ayrılan Aurelio . Başlarda gayet iyi devam eden Betis kariyeri sakatlıklar ve Betis'in küme düşmesi sonucu onun açısından kötü bitti.Son günlerde yaşanan gelişmeler sonucu Fenerbahçe ile arasındaki bonservis sorunuda lehinde bozulan Aurelio 'da 2.vatanı olan Türkiye de futbol oynamak için uğraş veriyor.
Betis ile birlikte La Ligadan düşen bir başka takım olan Recreativo Huelva 'dada Ersen Martin forma giymekteydi .İçinde bol yedek kulübesi olan bir avrupa deneyimi sonrasında önce Gaziantepspor ile anlaşan Ersen sonra Sivasspor'a imza atarak Türkiye'ye dönüş yaptı.
En son gelişmede sezon başında Beşiktaştan bonservis bedelsiz olarak Getafe 'ye giden İbrahim Kaş'ın geri dönmesiyle oldu.
Bir dedikoduda geçen sezon ingiltere liginde küme düşen Middlesbrough 'un teknik direktörünün son günlerde milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın geleceği hakkındaki açıklamalarıyla ortaya çıktı.Açıklama Tuncay bu sezon Middlesbrough forması giyemeyecek ve kariyerini başka bir kulüpte devam ettirecekti.
Türk medyası ve yabancı basına göre de Tuncay ya Nihat ,İbrahim ve Ersen gibi ülkesine geri dönecek yada futbol yaşantısına yurt dışında devam ettirecekti.Son günlerde Fenerbahçe 'nin bu oyuncuyu tekrardan kadrosuna katacağı iddaaları atılıyor.
Zaten avrupa liglerinde oyuncularımızın yabancı statüsünde oynamasından dolayı çok az sayıda lejyonerimiz bizi temsil imkanı bulmaktayken.Bu oyuncuların gerek maddi gerek ise kulüp pozisyonları yada vb sebepler ile gerisin geriye dönmesi konusudur asıl problem.
Son yıllarda oyunculara verilen gerek transfer ücretleri olsun gerekse vergisi çok cüzi olan maaş miktarları ile ülkemiz yabancı futbolcular için cazibe merkezi halini almışken.Yurt dışında futbol oynayan futbolcularımızın geri dönmesindeki sebeblerinden biride bu pastadan paylarını alma istekleri olabilir.Olabilir diyorum bu konuda net bir bilgim olmadan topçularımızı böyle bir şeyle itham etmek istemiyorum.
Benim dileğim onların oralarda bizi gururla temsil etmeleri ve ligimizde oynayan birçok yetenekli isme örnek teşkil etmeleri yönünde.nacizhane!!!

Hiç yorum yok: