15 Ağustos 2009 Cumartesi

Giden Oliver'in ardından


Oliver Rolf Kahn ismi Alman futbolu ve Bayern Münich kulübü için çok şeyler ifade etmektedir.Bir çoğuna göre Almanyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecisi olarak gösterilmektedir.1969 doğumlu Alman panzerinin 2007/2008 sezon sonunda çok aktif olan futbol yaşantısına son vermesiyle yerini 2. kaleci pozisyonunda bulunan Michael Rensing 'bırakmıştır.
Oliver Kahnın Bayern kalesi tam 14 sezon boyunca korumuş olması kendinden sonra o bayrağı taşıyacak kaleci için büyük bir sorumluluk demektir.Bir çok otorite Kahn'ın arkasında beklerken Rensing'i Oliverin yerine 1 numarayı giyecek esas oğlan olarak gösterdiğini hepimiz biliyoruz.Gün oldu devran döndü Oliver futbol bıraktı ve Rensing kaleye geçti .Olayların antremandandaki gibi olmadığı anlaşıldı .Bir çok yetenekli oyuncuda gördüğümüz gibi antreman olayıyla maç atmosferinin farklı olduğununun kanıtıdır RENSİNG...
Rensing oynadığı maçlarda Bayern kalesini koruyacak kapasitede olmadığını bence çoktan göstermiştir.Belki 2007 yılında Rensing'in önünde görev yapan kaleci Oliver Kahn yerine Victor Valdes olsaydı şuan Rensing'in performansından ben ve tüm Bayern taraftarları mutlu olacaktı.
Geçtiğimiz günlerde bizim gibi Bayern yönetimide bu yaranın kanadığı fark ederek Schalke 04 'un genç file bekçisi Manuel Neuer ' e transfer teklifinde bulunup Schalke yönetiminin 18 milyon euro talep etmesi karşısında geri adım atmışlardı.
Bizce Bayern yönetimi bir veliaht arıyorsa çokta uzağa bakmamalı bulunduğu topraklarda Oliver' e veliaht olacak kapasitesi olan çok iyi kaleciler mevcut .RENE ADLER (Leverkusen) ve Manuel Neuer( Schalke 04)
Netice de Bayern kulübü kalesini 1 -2 sezon koruyacak bir sade bir kaleci değil Oliver Kahn'ın yerini dolduracak bir efsane arayışı içinde olmalıdır.
Bizce Neuer için yapılan görüşmelerin devam etmesi ve bunun yanında Adler için Leverkusen yönetimi ile görüşmelere başlanması çok hayırlı olacaktır.Çünkü bu 2 isim hem yaşları hemde yetenekleri itibariyle Bayern kalesini en az 14- 15 sene koruyacak kapasitede oyuncular...
Teşekkürler
Serhat BAYAT

Hiç yorum yok: