31 Ağustos 2009 Pazartesi

Bahsetmek için gec bile kaldık..








Uzun zaman oluyor aslında, herkes bir sekilde takımlarının renkleri ne olursa olsun bu uzun saclı adama saygı duyar hale geldi.. Elano'yu takımlarına cok yakıstıran Fenerbahceliler bir yana bizim de soyle bir iş bitiricimiz olsa Tabata yerine belki bir Deco'yla oynarmıydık acaba diye iç geciren Besiktaslılar da yok degil.. Hatta genclerin su sıralar fazlaca fink attıkları Facebook'da dahi Adriana Lima'yı istemeye giderken Haldun Agabey'ini yanlarına almayı dusunenlerin sayısı grup dahilinde fazlaca arttı.. Peki kısaca nasıl bir özgecmişi var Reijkaard'ın "yakın dostum" dedigi Haldun Ustünel'in??..
Haldun Üstünel, 1967 Istanbul dogumlu bir iş adamı hatta bir yönetici ve Galatasaray Spor Kulübü Futbol Komitesi Başkanı.Var olan karizması ve kalitesi St.Benoit ve Suadiye Lise'li olmanın getirisi..Ardından da Birlesik Devlet'lerin San Francisco Dominican College Uni. 'sine uzanan ve Uluslar Arası İş İdaresi Bölümünde sekillenen hayatı.. 1992 yılından bu yana da Istanbul Tela Sanayi Tic.A.S. yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyormus.. Ote yandan Ingılızce ve Fransızca bilmesi orta ve lise egitimine bakınca yadırganası bir olay degil.. Hatta nasıl iş bitirici bir yönetici oldugunu da Master düzeyinde sahip oldugu "Mind Trick" bilgisine baglamak yanlış olmaz..Tabi ona destek olan eşi ve babalarıyla gurur duyan iki de cocugunu unutmamak lazım sanıyorum..
Ha bu arada nedir bu "Mind Trick" ??
Adından da anlaşıldıgı gibi karsıdaki insanın dusuncelerini bir nevi an itibariyle dagıtmak..Karşı tarafın aklına çelmek, bireyin kendi gucuyle bir nevi yoldan cıkarılması- olarak sanıyorum ki özetlenebilir..
Ve zaten Haldun Ustünel'in de basarısının altında yatan başlıca unsurda bu.. Yani bunu soylemek güç elbette ama Milan Baros, K.Keita, Elano ve hatta Kewell sanırım bu güçten hakkını almış futbolcular..
Gelelim olayın bir diger boyutuna.. Peki ülkemde bir baskası daha cıkar mı?? Bunu görmek için biraz bekleyebiliriz ama önce bir kac dil ögrenmek, basarılı bir kariyer edinmek ve su Trick olaylarına girmek lazım.. Onceleri ulkem genci kız arkadasları üzerinde deneyim edip, sonra da bu olayı daha prof. bir platforma cıkarmaya hevesli olacaktır..Yeterki ellerinde tutsunlar büyüklerim..
Bu cok farklı ve dogru bir uygulama olur elbette çünkü alt yapı tesisleri kurmaktansa Haldun Ustünel'ler yetistirmeye cabalamak daha zahmetsiz olur, hem hiç yoksa ülkemde kalifiye insan sayısında artış olur , olası kötü bir senaryoda dahi..
Bir diger cercevede işin mizah kısmı da oldukca haraketli, Galatasaray'a imza atan bir Aziz Yıldırım yada sarı kırmızılı formayı giyen bir Cristiano Ronaldo düşünmek bile karikatüristlere ilham kaynagı olacaktır sanırım.. Hatta belki Fatih Terim de bir rica ederse Haldun Ustünel'e, baska Mesut Özil'leri de kacırmamıs oluruz..

Tesekkurler....

Mehmet Emre Gönen

5 yorum:

Adsız dedi ki...

mehmet emre gonen kardesim cok dogru bi noktaya deginmis keske besiktas ve fenerbahcenin de bole is bitirici adamları olsa bu sayede turkiyeye cok daha yetenekli ve basarılı topcular gelebilirdi

inanc akturk

Adsız dedi ki...

emre gönen arkadaşımız kendine has yorumuyla olaya farklı bi açıdan yaklaşıp ilginç bir betimleme yapmış. böyle güzel yorumlar futbol için beknen ve istenen kalemler. devamını bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

kalıtelı bır blog olmus.. harıka

urhan dedi ki...

Mehmet Emre Gönen kardeşimiz özgün ve çarpıcı bir dille yıllardır Türk futbolunun kanayan yarasına parmak basmış. Yazıktır ki uzun yıllardan beri futbol takımlarımız yanlış transfer politikaları izliyor ve dünya transfer piyasasında atması gereken büyük adımları bir türlü atamıyor. Türk futbolunun bu konudaki eksikliğinin giderilmesi adına paradan ve kuruntudan ziyade Haldun Üstünel gibi hem ikili ilişkilerde etkili, hemde bulunduğu çevre içerisindeki insanlarda iz bırakan kişilere ihtiyaç var.
Bu mevzuda yazdığı yazıdan ötürü Mehmet Emre Gönen kardeşimize teşekkür ederim. Ayrıca bu hoş üslubuyla yazacağı diğer yazıları dört göze bekliyoruz kendisinden...

MCU

HeiDeLBeRG dedi ki...

valla haldun üstünel ile kız istemeye gitsek adriana lima yı bile alırız.. içimizden biri haldun üstünel...