23 Ağustos 2009 Pazar

Santiago Bernabeu için iftar vakti


Ramazan geldi hoş geldi.Her sene olduğu gibi bu sene de aynı spekülasyonlar duyulmaya başlandı. Konusu ise belli.Futbol ve oruç. Oruç tutmak futbolcuları nasıl etkiler? Olumlu mu ,olumsuz mu? Sorularına her sene olduğu bu sene de cevap arıyoruz.
Bu sene oruç zamanı hem liglerin başlamasına denk gelmesi hemde hava sıcaklığı açısından geçen senelere nazaran daha zor bir periyoda denk gelmekte.
Hava sıcaklıklarının yüksek sıcaklıklarda seyrettiği ülkemizde liglerin başlamasının insan sağlığı açısından olumsuz etkileri olduğu tartışılırken futbolculuk gibi yorucu bir meslekte hemde bu ortam şartlarında oruç tutmak gerçekten tehlikeli ve zor olsa gerek...
Bizim ülkemizde bu gibi belli balı konular tartışılırken sezon başında transferde yüz milyonlarca dolar harcayan Real Madrid' dede bu günlerde gündem müslüman oyuncuların oruç tutma mevzusu.AS gazetesinin haberine göre,Lass Diarra .Mahamodou Diarra ve Karim Benzema oruç tutmaya başlamışlar.Kulüp doktorları, oyuncular için özel bir program ayarlarken, futbolcuların sıcak İspanya yazında sıvı ihtiyaçlarını tam anlamıyla giderememelerinden endişeleniliyor.
Bununla birlikte Ramazan ayı içinde 3 lig maçına çıkacak Madrid ekibinin bu olaydan nasıl etkileneceğide bir başka merak konusu.
Bu arada unutmadan Real'in müslüman oyuncuları bu kararı alırken ezeli rakibi Barcelona'nın müslüman oyuncuları profesyonellik adına oruç tutmayı ertelediklerini belirttiler.Bu oyuncular
Eric Abidal,Keita ve Toure gibi kilit oyuncular...
Ramazan ayının futbol üzerindeki etkisini bekleyip göreceğiz her sene olduğu gibi.

Hiç yorum yok: